C-Tech RHW-22Be refractometru pentru vin, must, suc fructe
195 lei TVA inclus
SKU: RHW-22Be
Refractometru pentru vin C-Tech RHW-22Be care afiseaza densitatea relativa, potentialul alcoolic si concentratia de zaharuri, din mustul proaspat de fructe.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
C-Tech RHW-22Be refractometru pentru vin si must, 3 in 1, care va permite sa analizati calitatea mustului, respectiv a oricarui tip de suc natural, pe baza a 3 parametri.
Masoara densitatea, concentratia de zaharuri – brix si estimeaza procentul de alcool ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.
Utilizare: apasati butonul de pornire, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi de must sau suc si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, inlaturati capacul din spatele lamelei si rotiti incet de surubul de calibrare cu surubelnita stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.
Atentie: aparatul nu o sa indice alcoolul din vinul matur. Scara din mijloc 0-25% se foloseste doar pentru must sau suc de fructe la care procesul de fermentare nu a inceput.
Scara din mijloc are rolul de a estima, procentul de alcool in vin ce se v-a obțtne prin fermentare. Daca mustul, spre exemplu, un potential de 12% pe aceasta scara, ne putem astepta dupa terminarea fermentarii, sa avem un vin cu 12% alcool.
Masoara:
- Densitatea relativa: 0-25% Baume (Be), acuratete ±0.2% Be, rezolutie 0.2% Be (Apa distilata este 0 pe scara Baume. Cu cat Be este mai mare, cu atat substanta masurata este mai densa)
- Potentialul concentratiei de alcool: 0-25%, acuratete ±0.2%, rezolutie 0.2% (Concentratia alcoolului ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului)
- Concentratia de zaharuri: 0-40 Brix (Bx), acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri. Daca avem un vin matur, acesta scara ne arata cat zahar a mai ramas si se poate face clasificarea acestuia).
Accesorii incluse:
- Pipeta
- Surubelnita
- Laveta mare din microfibra pentru sters
- Cutie de pastrare si transport
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 9311229068698 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.