C-Tech SAL0025 refractometru pentru vin, must, suc fructe
139 lei TVA inclus
SKU: SAL0025
Refractometru pentru vin, must si suc de fructe C-Tech SAL0025, care afisaza concentratia de zaharuri si potentialul alcoolic.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
C-Tech SAL0025 refractometru pentru must si vin, 2 in 1, care va permite sa analizati calitatea mustului, respectiv a oricarui tip de suc natural pe baza a 2 parametri.
Masoara concentratia de zaharuri – brix si estimeaza procentul de alcool ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Aparatul are corpul construit din plastic rezistent.
Utilizare: priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul care il masurati si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti de incet de surubul din spatele lamelei spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.
Atentie: aparatul nu o sa indice alcoolul din vinul matur. Scara din stanga 0-25% se foloseste doar pentru must sau suc de fructe la care procesul de fermentare nu a inceput.
Aceata are rolul de a estima, procentul de alcool in vin ce se v-a obțtne prin fermentare. Daca mustul, spre exemplu, un potential de 12% pe aceasta scara, ne putem astepta dupa terminarea fermentarii, sa avem un vin cu 12% alcool.
Masoara:
- Potentialul concentratiei de alcool: 0-25%, acuratete ±0.2%, rezolutie 0.2% (Concentratia alcoolului ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului)
- Concentratia de zaharuri: 0-40 Brix (Bx), acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri. Daca avem un vin matur, acesta scara ne arata cat zahar a mai ramas si se poate face clasificarea acestuia).
Accesorii incluse:
- Pipeta
- Laveta pentru sters
- Sac de pastrare si transport
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 6971485991852 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.