Gain Express RHBN-32 refractometru pentru zahar, lichid de taiere
225 lei TVA inclus
SKU: RHBN-32
Refractometru pentru zahar si lichidul de taiere, Gain Express RHBN-32 de mare precize. Afiseaza concentratia zaharului cu o precizie de 0.2 Bx si vechimea lichidului de taiere sau foraj.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
Gain Express RHBN-32 refractometru pentru zahar, brix, cu optica superioara, de mare precizie 0.2 Bx. Va permite sa verificati concentratia zaharurilor, a sucrozei la diferite produse. Este util la fructe, legume, miere, sosuri, sucuri naturale si artificiale, gem, crema, miere etc.
Acest fapt ajuta preparatorii sa obtina consistent acelasi gust. Agricultorii pot sa determine momentul cel mai potivit pentru a recolta vegetalele, iar fabricantii de alcool sa fiarba borhodul la cel mai bun moment.
Cu cat Brix in produele vegetale este mai mare, cu atat acele vegetale sunt de calitate superioara si au un gust mai bun. Este util pentru comercianti si consumatori sa verifice calitatea produselor.
In sucuri, creme, sosuri, cu cat Brix este mai mare, cu atat vor fi mai dulci.
Brix este util si in fermentatie. Cu cat este mai mare inainte de a incepe fermentatia, cu atat concentratia alcoolului va fi mai mare.
In cazul in care se foloseste pentru a determina vechimea lichidului de taiere si foraj, linia de separatie este clara. Pe masura ce se acumuleza impuritati, linia de separare devine difuza.
Cu cat valoarea afisata este mai mare, cu atat lichidul este mai concentrat.
Cu cat valoarea este mai mica, cu atat lichidul este mai diluat cu apa. In acest mod puteti amesteca lichidul cu apa la specificatiile producatorului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Exemple: castraveti 4-12 Bx, lebenita 8-16 Bx, porumb 6-24 Bx, mazare 4-12 Bx, sorg 6-30 Bx, alfalfa 4-22 Bx, mere 6-18 Bx, stafide 60-80 Bx, tomate 4-12 Bx, struguri 8-20 Bx, cartofi 3-8 Bx, ananas 12-22 Bx, miere 58-92 Bx, prune 9-14 Bx, ulei vegetal 57-90 Bx, gem de fructe 60-70 Bx, suc de portocale 6-13 Bx etc.
Utilizare: indreptati aparatul spre Soare sau o sursa de lumina puternica, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul ce se vrea masurat si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Pentru acuratete maxima se recomanda plasarea pe fereastra nu a sucului stors din planta, ci o bucata din planta respectiva maruntita fin.
Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti incet butonul de calibrare spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.
Pentru acuratete maxima se recomanda plasarea pe fereastra nu a sucului stors din planta, ci o bucata din planta respectiva maruntita fin.
Refractometrul dispune de buton de calibrare si compensare intre 10-300C.
Masoara:
- Concentratia de zaharuri: 0-32 Bx, acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx
Accesorii incluse:
- Pipeta
- Cutie de pastrare si transport
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 0712221437410 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.