C-Tech LED-RHW-22Be refractometru pentru must, vin, suc fructe

225 lei TVA inclus

SKU: LED-RHW-22Be

Refractometru pentru must si vin C-Tech LED-RHW-22Be dotat cu iluminare LED. Afiseaza densitatea relativa, potentialul alcoolic si concentratia de zaharuri.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

C-Tech LED-RHW-22Be refractometru pentru must si vin, 3 in 1, care va permite sa analizati calitatea mustului, respectiv a oricarui tip de suc natural pe baza a 3 parametri.
Masoara densitatea, concentratia de zaharuri – brix si estimeaza procentul de alcool ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Lamela dispune de iluminare LED. Aceasta permite sa folositi refractometrul in conditii de lumina redusa sau chiar pe intuneric. Daca bateria s-a descarcat, refractometrul poate fi folosit in continuare la Soare sau la o lumina puternica. Vine insotit de doua baterii, una instalata si una de rezerva.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.

Utilizare: apasati butonul de pornire, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi de must sau suc si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.

Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, inlaturati capacul din spatele lamelei si rotiti incet de surubul de calibrare cu surubelnita stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.

Atentie: aparatul nu o sa indice alcoolul din vinul matur. Scara din mijloc 0-25% se foloseste doar pentru must sau suc de fructe la care procesul de fermentare nu a inceput.
Scara din mijloc are rolul de a estima, procentul de alcool in vin ce se v-a obțtne prin fermentare. Daca mustul, spre exemplu, un potential de 12% pe aceasta scara, ne putem astepta dupa terminarea fermentarii, sa avem un vin cu 12% alcool.

Masoara:

  • Densitatea relativa: 0-25% Baume (Be), acuratete ±0.2% Be, rezolutie 0.2% Be (Apa distilata este 0 pe scara Baume. Cu cat Be este mai mare, cu atat substanta masurata este mai densa)
  • Potentialul concentratiei de alcool: 0-25%, acuratete ±0.2%, rezolutie 0.2% (Concentratia alcoolului ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului)
  • Concentratia de zaharuri: 0-40 Brix (Bx), acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri. Daca avem un vin matur, acesta scara ne arata cat zahar a mai ramas si se poate face clasificarea acestuia).

Accesorii incluse:

  • Baterie CR1220 de rezerva
  • Pipeta
  • Surubelnita
  • Laveta mare din microfibra pentru sters
  • Cutie de pastrare si transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

722777369912

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „C-Tech LED-RHW-22Be refractometru pentru must, vin, suc fructe”