C-Tech RHB-90W refractometru pentru miere si gem, 3 in 1
195 lei TVA inclus
SKU: RHB-90W
Refractometru pentru miere, gem si siropuri groase, C-Tech RHB-90W. Afiseaza densitatea relativa, concentratia de zaharuri si continutul procentual de apa.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
C-Tech RHB-90W refractometru pentru miere si gem, 3 in 1, care va permite sa analizati calitatea mierii naturale si sintetice pe baza a 3 parametri: densitate, concentratia de zaharuri si continutul procentual de apa din miere. In plus, se poate folosi si la analiza siropurilor groase de fructe, la gemuri sau melasa.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.
Utilizare: indreptati aparatul spre Soare sau o sursa de lumina puternica, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi de miere sau gem si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Calibrare: adaugati ulei de calibrare pe prisma. Uleiul dioptric poate sa atace lamela refractometrului. Folositi prisma inclusa, pentru ca lamela sa nu atinga uleiul dioptric (nu este nevoie sa inchideti lamela peste prisma). In timpul calibrarii prisma trebuie sa stea nemiscata. Nu puneti mai mult de un picur de ulei dioptric.
Nivelul afisat, trebuie sa corespunda cu linia lunga dintre 78 si 80 Brix. Daca valoare nu coincide, inlaturati capacul din spatele lamelei si rotiti incet de surubul de calibrare cu surubelnita stanga sau dreapta, pana cand valoarea coincide.
Masoara:
- Densitatea relativa: 38-43 Baume (Be), acuratete ±0.5 Be, rezolutie 0.5 Be (Apa distilata este 0 pe scara Baume. Cu cat Be este mai mare, cu atat substanta masurata este mai densa)
- Concentratia de zaharuri: 58-90 Brix (Bx), acuratete ±0.5 Bx, rezolutie 0.5 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri)
- Continutul procentual de apa: 10-33%, acuratete ±1 %, rezolutie 1 % (Arata cata apa este in miere)
Accesorii incluse:
- Pipeta
- Surubelnita
- Laveta mare din microfibra pentru sters
- Cutie de pastrare si transport
- Ulei dioptric pentru calibrare cca. 2 ml
- Prisma pentru calibrare
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 761847487583 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.