C-Tech LED-RHB-611 refractometru pentru lapte si apa din lapte

225 lei TVA inclus

SKU: LED-RHB-611

Refractometru pentru lapte C-Tech LED-RHB-611, care masoara concentratia laptelui, respectiv a apei din lapte, dotat cu compensare automata si iluminare LED.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

C-Tech LED-RHB-611 refractometru pentru lapte, care permite masurarea concentratiei laptelui, respectiv a apei din lapte, indiferent de la ce mamifer provine. Se poate folosi inclusiv pentru laptele condensat preparat.
Laptele contine grasimi, lactoza, proteine, enzime, caseina, substante minerale etc. Concentratia laptelui este cantitatea de substante uscate si utile, care ar ramane daca apa ar fi eliminata.
Concentratia acestora trebuie sa fie intre 8-12%. Sub acestă valoare avem un lapte de slab, plin de apa, peste acesta valoare un lapte bogat in substante utile care este automat mai bun.
Concentrația laptelui variaza in functie de animal si anotimp, primavara este mai mare decat iarna. Cu acest aparat identificati usor animalul care da cel mai bun lapte si puteti imbunatati nutritia animalelor de lapte.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Lamela dispune de iluminare LED. Aceasta permite sa folositi refractometrul in conditii de lumina redusa sau chiar pe intuneric. Daca bateria s-a descarcat, refractometrul poate fi folosit in continuare la Soare sau la o lumina puternica. Vine insotit de doua baterii, una instalata si una de rezerva.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.

Exemplu: aparatul indica 10.4 %. Aceasta este concentratia laptelui. Din 100 se scade 10.4 si avem 89.6 %. Acest numar reprezinta apa din lapte.

Utilizare: apasati butonul de pornire, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi de lapte si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.

Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, inlaturati capacul din spatele lamelei si rotiti incet de surubul de calibrare cu surubelnita stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.

Masoara:

  • Concentratia laptelui: 0-20 %, acuratete ±0.2 %, rezolutie 0.2 %

Accesorii incluse:

  • Baterie CR1220 de rezerva
  • Pipeta
  • Surubelnita
  • Laveta mare din microfibra pentru sters
  • Cutie de pastrare si transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

722777369998

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „C-Tech LED-RHB-611 refractometru pentru lapte si apa din lapte”