C-Tech SBR0032 refractometru pentru zahar, brix, lichid de strung

139 lei TVA inclus

SKU: SBR0032

Refractometru C-Tech SBR0032 pentru zahar, brix si lichidul de strung, de mare precize. Afiseaza concentratia zaharului cu o precizie de 0.2 Bx si vechimea lichidului de taiere sau foraj.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

C-Tech SBR0032 refractometru pentru zahar, brix, de mare precizie 0.2 Bx. Va permite sa verificati concentratia zaharurilor, a sucrozei la diferite produse. Este util la fructe, legume, miere, sosuri, sucuri naturale si artificiale, gem, crema, miere etc.
Acest fapt ajuta preparatorii sa obtina consistent acelasi gust. Agricultorii pot sa determine momentul cel mai potivit pentru a recolta vegetalele, iar fabricantii de alcool sa fiarba borhodul la cel mai bun moment.
Cu cat Brix in produele vegetale este mai mare, cu atat acele vegetale sunt de calitate superioara si au un gust mai bun. Este util pentru comercianti si consumatori sa verifice calitatea produselor.
In sucuri, creme, sosuri, cu cat Brix este mai mare, cu atat vor fi mai dulci.
Brix este util si in fermentatie. Cu cat este mai mare inainte de a incepe fermentatia, cu atat concentratia alcoolului va fi mai mare.
In cazul in care se foloseste pentru a determina vechimea lichidului de taiere la strung sau de foraj, linia de separatie este clara. Pe masura ce se acumuleza impuritati, linia de separare devine difuza.
Cu cat valoarea afisata este mai mare, cu atat lichidul este mai concentrat.
Cu cat valoarea este mai mica, cu atat lichidul este mai diluat cu apa. In acest mod puteti amesteca lichidul cu apa la specificatiile producatorului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.

Exemple: castraveti 4-12 Bx, lebenita 8-16 Bx, porumb 6-24 Bx, mazare 4-12 Bx, sorg 6-30 Bx, alfalfa 4-22 Bx, mere 6-18 Bx, stafide 60-80 Bx, tomate 4-12 Bx, struguri 8-20 Bx, cartofi 3-8 Bx, ananas 12-22 Bx, miere 58-92 Bx, prune 9-14 Bx, ulei vegetal 57-90 Bx, gem de fructe 60-70 Bx, suc de portocale 6-13 Bx etc.

Dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Aparatul are corpul construit din plastic rezistent.

Utilizare: priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul care il masurati si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.

Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti de incet de surubul din spatele lamelei spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.

Masoara:

  • Concentratia de zaharuri: 0-32 Bx, acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx

Accesorii incluse:

  • Pipeta
  • Laveta pentru sters
  • Sac de pastrare si transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

5708004011590

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „C-Tech SBR0032 refractometru pentru zahar, brix, lichid de strung”