Gain Express RHWN-25 refractometru pentru must, vin, suc fructe

225 lei TVA inclus

SKU: RHWN-25

Refractometru pentru must si vin, Gain Express RHWN-25. Afiseaza concentratia de zaharuri si potentialul alcoolic, cat alcool o sa aiba vinul dupa ce mustul sau sucul de fructe a terminat procesul de fermentare.

Disponibilitate: În stoc
Credit module tbi bank 3.4.1

66.39 Lei x 4 rate

Descriere

Gain Express RHWN-25 refractometru pentru must, vin, cu optica superioara, care va permite sa analizati calitatea mustului sau a oricarui tip de suc de fructe natural.
Masoara concentratia de zaharuri – brix si estimeaza procentul de alcool ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.

Utilizare: apasati butonul de pornire, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul care il masurati si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.

Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti incet de butonul de calibrare spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.

Atentie: aparatul nu o sa indice alcoolul din vinul matur. Scara din mijloc 0-25% se foloseste doar pentru must sau suc de fructe la care procesul de fermentare nu a inceput.
Scara din mijloc are rolul de a estima, procentul de alcool in vin ce se v-a obțtne prin fermentare. Daca mustul, spre exemplu, un potential de 12% pe aceasta scara, ne putem astepta dupa terminarea fermentarii, sa avem un vin cu 12% alcool.

Masoara:

  • Potentialul concentratiei de alcool: 0-25%, acuratete ±0.2%, rezolutie 0.2% (Concentratia alcoolului ce se poate obtine prin fermentarea mustului sau sucului)
  • Concentratia de zaharuri: 0-40 Brix (Bx), acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri. Daca avem un vin matur, acesta scara ne arata cat zahar a mai ramas si se poate face clasificarea acestuia).

Accesorii incluse:

  • Pipeta
  • Cutie de pastrare si transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

0712221437274

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Gain Express RHWN-25 refractometru pentru must, vin, suc fructe”