Coleman 442 aragaz pe benzina

690 lei TVA inclus

SKU: 442700E

Aragaz pe benzina Coleman 442 cu un arzator, cu puterea de 2200W, pentru camping sau gatit in aer liber, cu greutatea de 900 de grame.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

Coleman 442 aragaz pe benzina, care poate functiona cu benzina fara plumb sau cu combustibili speciali pentru arzatoare (gen Coleman, Primus, MSR etc). Spre deosebire de alte arzatoare care necesita montare inainte de folosire, acesta se prezinta ca si o unitate completa, intr-un singur ansamblu. Arzatorul este atasat de rezervorul de combustibil, iar acesta contine o pompa de presiune integrata.
Dispune de cutie din plastic pentru stocare cu inchidere. Fundul este plat, pentru stabilitate sporita. Este compact, nu necesita dezasamblare, usor de depozitat si folosit.

Utilizare

 1. Alimentați cu combustibil Coleman, Primus, keroen sau benzina fara plumb. Strangeti dopul fara sa exagerati, dar suficient cat sa tina presiune. Nu este nevoie sa umpleti rezervorul.
 2. Rasuciti pompa spre stanga (cca. 1-2 rotatii). Pompati 15-30 ori, in functie de cat de plin este rezervorul, avand grija sa acoperiti gaura de la maner cu degetul. Dupa ce ati terminat, rasuciti manerul spre dreapta, pana se oprerte. Nu este nevoie sa fie strans tare. Nu este nevoie sa creati suprapresiune in rezervor, deoarece o sa fie greu sa controlati flacara. Mai bine pompati ulterior, in timpul functionarii, daca focul vrea sa se stinga.
 3. Apropiati focul de arzator, apoi dati drumul incet la valva de pornire. Nu dati drumul brusc, la maxim. Dati drumul incet, pana la jumatate, ca debitul de combustibil sa fie mic, iar generatorul sa aiba timp sa se incalzeasca. Daca debitul de combustibil o să fie mare, generatorul de gaz nu o sa apuce sa transforme tot lichidul in vapori. Acesta se poate scurge prin partea inferioara a arzatorului, chiar daca focul este aprins.
 4. Controlati intensitatea arderii din valva. Aragazul are nevoie de o perioada de preincalzire de 20-40 de secunde, depinde cat de frig este afara, pana cand o sa produca o flacara curata.
 5. Pentru oprire inchideti valva si lasati focul sa se stinga de la sine. Dureaza 1-2 minute, este prefect normal. Cu cat este mai incins arzatorul, cu atat o sa se opreasca mai repede. Depresurizati dupa racire rezervorul deschizand dopul de alimentare, apoi strangeti-l la loc.

Caracteristici:

 • Putere 2200W (7500 BTU/h)
 • Timp de fierbere 1 litru 3 min 45 s
 • Capacitate rezervor 0.35 litri
 • Timp de ardere 7 ore
 • Dimensiuni 15 x 12 cm
 • Greutate 900 g
 • Made in USA

Manual Coleman 442

Informații suplimentare

PRODUCATOR

GARANTIE

12 luni PF
6 luni PJ

EAN

4004385044549

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Coleman 442 aragaz pe benzina”