C-Tech LED-RHB-32SG refractometru pentru bere, bautura cereale
225 lei TVA inclus
SKU: LED-RHB-32SG
Refractometru pentru bere C-Tech LED-RHB-32SG, dotat cu iluminare LED. Masoara continutul de zaharuri, brix si densitatea mustului de cereale.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
C-Tech LED-RHB-32SG refractometru pentru bere si bauturi din cereale gen vodka, whisky, scotch, rye, bourbon, sake, care va permite sa analizati calitatea mustului de cereale (wort), pe baza a 2 parametri.
Ideal pentru fabricantii de bere industriala sau artizanala sau pentru cei ce produc alte tipuri de bauturi alcoolice din cereale.
Masoara concentratia de zaharuri, brix, din malt si densitatea (gravitatia specifica – SG) mustului de cereale, astfel nu aveti nevoie de un densimetru. Util si pentru a urmari procesul de fermentare a maltului.
Daca cunosteti valoarea brix si gravitatia specifica la mustul de cereale, puteti calcula cantitatea de alcool pe volum.
Acest refractometru dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Lamela dispune de iluminare LED. Aceasta permite sa folositi refractometrul in conditii de lumina redusa sau chiar pe intuneric. Daca bateria s-a descarcat, refractometrul poate fi folosit in continuare la Soare sau la o lumina puternica. Vine insotit de doua baterii, una instalata si una de rezerva.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.
Utilizare: priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul care il masurati si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti de incet de surubul din spatele lamelei spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.
Atentie: pentru a afla cat alcool are berea, efectuati o masurare imediat dupa prepararea mustului de bere si notati ambele valori. Mai efectuati inca o masurare la terminarea procesului de fermentare si notati valorile.
Folositi calculatoare online care estimeaza concentratia de alcool pe volum, pe baza acestor informatii.
Masoara:
- Concentratia de zaharuri: 0-32 Brix (Bx), acuratete ±0.1 Bx, rezolutie 0.1 Bx (Cu cat Bx este mai mare, cu atat substanta masurata contine mai multe zaharuri. Daca avem un bere fermentata, acesta scara ne arata cat zahar a mai ramas).
- Densitatea mustului de cereale (SG wort): 1.000 -1 .120 SG, acuratete ±0.001 SG, rezolutie 0.001 SG
Accesorii incluse:
- Baterie CR1220 de rezerva
- Pipeta
- Surubelnita
- Laveta mare din microfibra pentru sters
- Cutie de pastrare si transport
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 9417277870020 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.