C-Tech RHBS-28 refractometru pentru sare si zahar, 2 in 1
195 lei TVA inclus
SKU: RHBS-28
Refractometru C-Tech RHBS-28 pentru sare si zahar, dotat cu compensare automata. Afiseaza continutul procentual de sare si zahar din diferite produse.
- Descriere
- Informații suplimentare
- Recenzii (0)
Descriere
C-Tech RHBS-28 refractometru pentru sare si zahar, 2 in 1, care va permite sa verificati continutul procentual de sare si zahar in diferite produse.
Ideal pentru concentratii puternice de sare sau pentru preparat saramura pentru a obtine o anumita valoare.
Se poate utiliza pentru acvarii, piscine, spa cu apa sarata, industrie, procesarea alimentelor, laboratoare, institute de cercetare, restaurante etc.
Acest refractometru pentru sare salinitate, are marcata o linie de saturatie. Aceasta arata concentratia maxima de sare ce poate dizolvata. Peste acest nivel sarea nu o sa se mai dizolve in apa.
Daca se foloseste la zahar, ofera o precizie mare de 0.2 Bx. Va permite sa verificati concentratia zaharurilor, a sucrozei la diferite produse. Este util la fructe, legume, sosuri, sucuri naturale si artificiale, gem, crema, miere etc.
Acest fapt ajuta preparatorii sa obtina consistent acelasi gust. Agricultorii pot sa determine momentul cel mai potivit pentru a recolta vegetalele, iar fabricantii de alcool sa fiarba borhodul la cel mai bun moment.
Cu cat Brix in produsele vegetale este mai mare, cu atat acele vegetale sunt de calitate superioara si au un gust mai bun. Este util pentru comercianti si consumatori sa verifice calitatea produselor.
In sucuri, creme, sosuri, cu cat Brix este mai mare, cu atat vor fi mai dulci.
Brix este util si in fermentatie. Cu cat este mai mare inainte de a incepe fermentatia, cu atat concentratia alcoolului va fi mai mare.
Dispune de ATC, Auto Temperature Compensation intre 10-30°C. In interior are un termobimetal care actualizeaza lentila in functie de temperatura. Se poate masura la temperaturi mai mari sau mai mici, dar trebuie calibrat.
Aparatul are corpul construit din cupru, aluminiu si plastic.
Utilizare: priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul care il masurati si inchideti lamela transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Calibrare: se face cu apa, exact ca mai sus. Daca se pune apa, valoarea afisata trebuie sa fie Zero. Daca nu arata Zero, rotiti de incet de surubul din spatele lamelei spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este Zero.
Atentie: folositi formulele de calcul de mai jos pentru a converti din procente in grame per litru (g/L) in parti per mie (ppt) si in parti per milion (PPM).
1% = 10 g/L = 10 ppt = 10000 PPM
Masoara:
- Concentratia de zaharuri: 0-32 Bx, acuratete ±0.2 Bx, rezolutie 0.2 Bx
- Concentratia sarii: 0-28%, acuratete ±0.2%, rezolutie 0.2%
Accesorii incluse:
- Pipeta
- Surubelnita
- Laveta mare din microfibra pentru sters
- Cutie de pastrare si transport
Informații suplimentare
PRODUCATOR | |
---|---|
EAN | 6933643694456 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.